, ,

Bonusmor gør forskel og kan li’ din søster bedre end dig

Det er hårdt, når bonusmor gør forskel. Av! Av! Av!bonusmor gør forskel

Hvis det er sandt, så er det ulideligt hårdt at være barn midt i det.

Og nu taler vi ikke om, at man bedre kan li’ eget barn frem for kærestens barn. For det kan de fleste (forhåbentlig).

Vi taler om, at kæresten har mere end ét barn, og det opleves som om stedmor (eller stedfar) bedre kan li’ ét barn frem for de andre. Og så virker det som om bonusmor gør forskel.

Av!

Hvis nu vi i et øjeblik vender perspektivet 180 grader om til stedmor i stedet for barn.

Så er det en helt almindelig mekanisme hos de fleste stedmødre, at de er bange for at overskride barnets grænse.

Og det er i virkeligheden derfor, at bonusmor gør forskel

De passer (bevidst eller ubevidst) på ikke at krænke barnet og “tvinge” ind i en relation, som det måske ikke ønsker. Som stedmor er man utroligt opmærksom på ikke at tage noget fra moderen i relationen, og bl.a. derfor kommer mange til at være afventende i relationen.

Man prøver måske lidt og spørger: “hvordan gik det i skolen?” – “fik du gode fødselsdagsgaver hjemme hos mor?” – “hvem leger du bedst med i børnehaven?” Og kommer der igen og igen – i ugevis, månedsvis og nogle gange årevis – enstavelsesord eller næsten ingen svar, trækker man følehornene til sig. Det samme hvis barnet kun henvender sig til far med svarene.

Relationen er brudt. (Og her kunne der med fordel lige være en manual til, hvad faderen kan gøre i sådan en situation, for han er i langt de fleste tilfælde nøglen til at løsne op for det her.)

Barnet og bonusmor skal have hjælp af den biologiske forælder

Hvis der så er flere børn, og det ene gerne vil indgå i relationen – så er det den, man som stedmor griber. For her er man sikker på, man ikke krænker eller går over grænsen.

Denne type af barn-voksen relationer er ikke kun den ene voksnes ansvar.

Hvis barnet ikke selv kan, skal barnet have hjælp fra sin biologiske forælder til at træde ind i relationen med den anden voksne. Der kan være meget på spil. Loyalitetskonflikt ift. mor, utydelighed om stedmors rolle osv, osv.

Uden den hjælp er det virkelig nemt at stemple kvinden som Den Onde Stedmor, for “hun er jo den voksne” og “hun vidste jo hvad hun gik ind til.”

Nej. Nej. Nej.

Alle i systemet har medansvar for systemet. Også de relationer, man ikke er en direkte del af.

Så hvis det ser ud som om en stedmor bedre kan li’ et barn frem for et andet – så prøv at se på, om det barn har tilbudt en relation eller ej. Der er stor sandsynlighed for, at svaret bor der.

Vil du blive klogere på din egen rolle som bonusmor, kan du måde være med til møde i Fars Kærester LIVE eller du kan tilmelde dig 5 ugers forløbet Ny Bonusmor.

 

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *