Velkommen til min brevkasse, hvor jeg gør, hvad jeg kan for at udvælge de spørgsmål, der har størst relevans for de fleste. Skriv dit spørgsmål til mig på info@sammenbragtfamilie.dk.

“Min kæreste er jaloux”

Kære Sølvi

Jeg blev skilt fra mine børns mor for 3 år siden, og jeg har haft nogle ikke så seriøse kærester, indtil jeg for et halvt års tid siden mødte den dejligste kvinde.

Jeg har 2 børn fra mit tidligere forhold, og jeg ser dem hver anden uge fra fredag eftermiddag til mandag morgen.

Mit problem er, at min kæreste bliver vred og ked af det, når jeg ligger med mine børn i sofaen fredag aften og ser Disney Sjov eller Vild med dans, eller hvad vi nu ser. Hun siger, hun føler, der ikke er plads til hende – og hun føler sig udenfor. Måske er hun jaloux, og jeg aner ikke, hvad jeg skal gøre.

Har du et godt råd?

Venlig hilsen
Morten

Kære Morten

Det lyder hårdt for jer allesammen, og jeg kan godt forstå, hvis du føler, at du bliver trukket i fra flere sider. Du vil ikke gøre din kæreste ked af det, og du vil ikke gøre dine børn kede af det, og  du har nok også savnet dine børn, mens de har været hos deres mor.

Det er noget af en balancegang, du må bevæge dig i.

Jeg synes, du skal tage en snak med din kæreste, hvor du åbent fortæller, at du savner dine børn, når de ikke er der, og at du er bange for at gøre hende ked af det. At du forstå, at hun føler sig udenfor – og spørger, hvordan du kan hjælpe.

Og så sådan rigtigt lytte. Ikke noget med at forsvare dig – bare lyt til, hvordan hun har det.

Og så fortæl bagefter, hvordan det føles at ville både hende og børnene.

For rigtigt mange gør det en forskel at høre, hvordan manden har det, og at han lytter til, hvordan hun har det.

Tal sammen om det.

Jeres næste skridt er i fællesskab at finde en måde, hvor du har tid til, at du og dine børn finder hinanden igen efter mange dage fra hinanden, som din kæreste er med til at finde. Hun vil med garanti også dig det bedste, hun vil bare føle, at hun har noget at skulle have sagt.

Måske hjælper det at du lige giver hende et ekstra kram, inden du er intensivt sammen med dine børn? Spørg hende.

Men selvfølgelig skal du ikke stoppe med dine hyggestunder med dine børn – I skal bare finde ud af at tale om det.

De bedste hilsner
Sølvi