Sammenbragt familie konflikter: mere almindeligt, end du måske tror

sammenbragt familie konflikterFor mange er sammenbragt familie konflikter dagligdag. Konflikter på kryds og på tværs. Og der findes ingen lette løsninger.

Når man ikke ved, hvad man taler om, siger man ting til kvinden som, at “du er den voksne” – “du burde være mere rummelig” – “det er jo ikke børnenes skyld”.

Eller man siger ting til manden som, at “det skal du ikke finde dig i” – “kæmp for dine børn” – “dine børn skal altid komme først.”

Eller man siger ting til barnet som “hvor er det synd for dig, at hun/han er så skrap/sur/ligeglad”.

Det er nødvendigt at se helheden for at sætte hjælpen ind mod de sammenbragt familie konflikter.

Det er mest almindeligt at tage barnets perspektiv og sende medfølelsen den vej. Det er også en helt naturlig automatreaktion, fordi barnet er uden skyld i skilsmissen, der har startet det hele.

Og den automatreaktion kommer fra omverdenen – og af og til også fra rådgivere.

Når du står midt i det her konfliktfyldte farvand, kræver det meget at minde dig selv om, at du er OK, selvom du har det svært med nogle børn. Eller med en biologisk forælder. Eller hvad som helst. Du har det, som du har det.

Vid med dig selv, at det er vigtigt at se det fra alle perspektiver. At intet perspektiv er mere gyldigt end et andet.
sammenbragt familie konflikterSammenbragt familie konflikter er komplekse, og de skal ses i det komplekse lys for at blive løst. Hvis der kun anskues fra barnets perspektiv, holder familien ikke sammen. Det er næsten garanteret.

Påvirkningerne ind i den sammenbragte familie er mange – og mangeartede.

Det er alt lige fra dem, der reelt set er under fælles tag – til de biologiske forældre, venner, bedsteforældre, øvrig familie. Alle har en mening og en holdning, og det påvirker familien.

På tegningen burde måske også have været samfundet. Pædagogerne, medierne, eventyrene. De er også med til at forplumre billedet af, hvordan konflikter i det sammenbragte skal tackles.

Og alt dette må og skal vi kigge på – og en del skal forkastes – når vi kigger på sammenbragt familie konflikter.

Og ja, der skal også ses på børnene. Se f.eks. en artikel her om barnets rolle i  relationen til en bonusmor.

Når du er i terapi eller får rådgivning til din sammenbragte familie hos Sølvi, er der ingen hellige køer (heller ingen hellige børn), og vi kigger på hele familiefællesskabet, og hvad der påvirker. Hos Sølvi er der ikke en syndebuk.

Book din tid på mail eller telefon 5152 3668.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *